Eftermiddagsfika

” Nybakad Äppelpaj med Vaniljsås”

Vet inte om det hör åldern till, men jag ser alltid fram emot en eftermiddagsfika nu för tiden. Det behöver absolut inte vara (men får gärna vara) nå gött till, men koppen kaffe vill jag helst inte vara utan!!

Matilda Bakar | Fotograferar… heter ju min blogg, men den kanske inte riktigt lever upp till namnet. Fotografier bjuder jag ofta på men bakverk är det sämre med. Kanske dax att byta namn på bloggen, eller vad tycker ni?!  Hur som helst, idag bjuder jag på både bakat & foto…

Mina två grabbar åkt till badhuset för lite skoj & bus några timmar och jag är här hemma och pular runt lite. Passade på att sno ihop en Äppelpaj som vi kan mumsa på när grabbsen kommer hem och till den gjorde jag EGEN Vaniljsås. Anledningen till att jag ställde mig och vispade egen Vaniljsås, var helt enkelt så enkel som att latmasken i mig är alldeles för stor just nu. Orkade helt enkelt inte ta mig till affären… Men jag tror det var bra av latsmasken att visa sig idag, för oj (!)  så mumsig såsen blev! Jag kan varmt rekommendera att koka egen om du har tid, den är värd vartenda vispning. :0) Receptet jag använde mig av är Per Morbergs och det hittar du här. Tyvärr hade jag ingen vaniljstång hemma (latmasken igen… ska jag åka och köpa vaniljstång eller inte. Nej, för då kan jag ju lika gärna köpa färdig Vaniljsås…) så Vaniljsockerburken fick rycka in.

Nu skall jag ta och röja lite i köket så hoppas jag grabbarna kommer snart så jag får min eftermiddagsfika ;0)

Nu väntar go´fika!

KRAM

En kommentar

  1. Karin skriver:

    Så gott med paj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *