Julkakor

”2011 års första sort julkakor”

Vingåkerskakor… är bland de godaste kakor jag vet. Kaksorten har alltid funnits med på farmors kakfat runt jul och sedan några år tillbaka även på mitt. Jag kan lova att receptet jag fått förvarar jag på en säker plats- det får inte försvinna ;0)

Sedan några år tillbaka har jag den äran att få baka mormor och morfars julkakor, så även denna jul. Jag får fria händer att baka vad jag vill, men självklart försöker jag plocka upp lite kakor som jag minns mormor alltid har bjudit på vid jul. Ett minne från mormors julkakor är det gigantiska kakfatet som alltid ställdes fram på fikabordet till Kalle på julafton. Lika så kakfatet som bjöds till frukost efter julottan. Minns det så väl, mormor och morfar ville ju ha försmiddagskaffe då när de kom hem efter att ha varit upp tiiidigt och sjungit. Vi andra sömntutor vaknade ju lagom tills dess och passade därför på att mumsa kakor till frukost :0)

 Så idag har jag äntligen fått sätta igång med julbaket och bakat den första sorten av omkring 8 sorter som jag tänkt knåpa ihop till adevent och jul. Mycket kakor blir det, dubbla satser av allt så det räcker till de som vill ha ;0)

Förutom julkakbak här hemma så har grabbarna storstädat garaget. Om man inte visste att det är november så såg det ut precis som om de höll på att vårstäda i solskenet. Ni i em har den minsta killen i familjen varit på mysig bio med sin moster och vi passade på att göra ett riktigt julklappsryck! Jag vet, tidigt kanske, men dagarna går så fort och vi tänker inte stressa runt i år. Skönt att få det klart och kunna mysa inne med glögg, pepparkakor och en varm brasa när det stångas som mest ute i butikerna.

Ha en fin kväll, kram till er fina!

 

4 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Inte alls tidigt med julklappar tycker jag! Jag har iaf hälften klart redan, skönt att slippa ut när alla andra stressar runt på stan:) Många stressar ju in i det sista och hatar julen pg.a det, tråkigt, de gör allt negativt och jag som älskar julen! Jag låter mig inte falla i deras negativitet, jag handlar julklappar i november:D

  Jag lovar att om du är i Sura på min halv 8-kväll så finns det en tallrik till dig också!
  Ha en skön kväll! Kram!

 2. mamma skriver:

  Toppen!!!! Pappa är nog sugen på någon liten kaka. (men inte så många ska han ha)

 3. Ser ut som jättegoda kakor. Kan du inte skriva upp receptet?
  Ha en bra dag!

 4. Camilla skriver:

  Kakorna verkar jättegoda:) Jätteskönt att börja med julklapparna:) har köpt en ja med.. julen närmar sig snabbt nu:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *