Skitiga barn är glada barn…

Min alldeles egenkomponerade Rabarberpaj med mörkt Muscovadoråsocker… Det blev Rabarber kvar sedan helgen och jag såg genast tillfället att få göra en god paj. Kände för att göra någonting nytt utöver den vanliga smulpajen så därför testade jag att komponera ihop min egen pajdeg med bl.a mörkt Muscovadoråsocker i – därav färgen på pajskalet. Det blev en saftig och sötsur paj som jag toppade med hackade Hasselnötter och en klick grädde. Inte helt fel en solig & vårig måndag som denna :0)

Dagen har förutom pajbak fyllts av arbete. Det var tungt att kliva upp i morse, känner mig trött efter helgarbete, men det gick det med. Väckte tuppen och åkte till jobbet i regn med matlådan ståendes kvar i kylskåpet här hemma (har det hänt förr?)… När jag slutade så sken solen och termometern i bilen visade +15 och det var riktigt, riktigt skönt ute. Hämtade en lerig son med ännu lerigare kläder :0) Tänk att få leka och ha så skoj ute i vårsolen!

Får hem en smutsig busunge varje dag nu men det är härliga livet för en 7-åring och hans föräldrar :0) Sitter här och har lite dåligt samvete för att jag sa till sonen att han ”gärna får gräva och ha skoj ute, men att han inte behöver bada i groparna han gräver och som fyllts med vatten…” hmmm, varför sa jag så? Det var den trötta mamman som sa det inte jag. Blir själv irriterad när jag hör andra föräldrar stoppa sina barn bara för at det kan bli lite smutsiga… åsså gör jag det själv! Grrr… Har barnen skoj så är det det viktigaste, kläderna går att tvätta! Vårkläderna vi valt är Zipbyxor från P.O.P och en Softshelljacka från P.O.P – med andra ord; det tål att tvättas varje dag & ser dagligen ut som om det vore nytt!

 

Syns kanske inte riktigt på bilden HUR lerigt det var men… Stövlarna gick att hälla ur och vantarna och mössan att vrida ur…

Ha en fin kväll

KRAM 

5 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Åh vilket bra citat!! Det gillar jag! Jag hade en mamma när jag vikarierade i Gävle som sa till oss personalen ”kan ni se till att X inte smutsar ner sig, får det är dyra klääder hon har!” Varför sätter man på en liten 3 årig tjej dyra fina kläder på dagis och så får hon inte ensa ha kul? Nej, Sofia ska få ha kul när hon är liten! Lite tvätt har ingen dött av!:) Ni verkar ha haft en bra dag af! Kram!!

 2. mamma skriver:

  Tänk om fler föräldrar tänkte som Du! Dåligt samvete ska du då INTE ha!!!!!
  Det är inte många gånger Ni stoppad Oliver i hans utforskande! Därför är han så smart!!!

 3. mamma skriver:

  Också för att han är lik mormor …så klart!!!!!!

 4. Lisa - Sockerrus skriver:

  Låter supersmaskigt! Du borde anmäla receptet till Årets Bak- och Dessertmästaretävling tycker jag 🙂

  Kram kram till dig!

  • Matilda till Lisa-Sockerrus skriver:

   Intressant, skall kika på det :0) Tack för tipset – visste inte om den tävlingen.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *