Fredag- & Macarons

” Till Påskafton blev det turkosa Macarons fyllda med Lemon Curd ”

Hallojsan… Härligt med fredag!
Vi har ju påsklov här hemma och har varit ledig många sköna dagar nu. Men lite speciellt med veckoslut trots allt, då hela familjen får några lediga dagar tillsammans <3

Dagen för mig började med ett trist & dyrt tandläkarbesök 🙁 Men nu är det gjort och jag hoppas att mina tänder inte tänker rasa sönder mer på ett bra tag! Det är ju tur i oturen att jag har en så otroligt bra Tandläkare när mina gaddar gör som de gör. Det är dock svårt att få akuta tider då hon även jobbar som barnspecialisttandläkare, men det är absolut värt väntetiden att få komma just till henne. Den här gången hade jag tur som fick en återbudstid efter bara några dagar.

Sonen är på Parkourträning och jag kikar in lite snabbt här innan jag tänker dra ett varv med dammsugaren.

På eftermiddagen tänker jag ge mig på att baka lite mer Macarons med Chokladsmak och Hasselnötsfyllning helgen till ära. Men vi får väl se hur det går. Dessa kakor är ju ingenting man bara svänger ihop, utan de kräver sin tid och omsorg. Receptet jag använder mig av och som jag gillar är det här.
Sedan en tid tillbaka har matbutiken Mandelmjöl i hyllan. Innan dess var det så svårt att få tag på och i stället försökte jag mig på att mala mandel själv och blanda med Florsockret, men det var bara bökigt och blev inte helt bra. Så med det här nya Mandelmjölet blir det bra mycket enklare :0)

Nu skall jag göra ett ryck här hemma innan det är dags att hämta från träning och åka och köpa en liten gå bort present till bästaste vännerna som vi är hem bjudna till i kväll :0)

Önskar er alla en fin dag och en riktigt trevlig helg!

KRAM

2 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Vilka fina! Har köpt hem mandelmjöl för ett tag sen, men han aldrig tid att baka! Sofia vill ju gärna vara med i bakning, och jag får för mig att macarons kräver lite pill(?) Får ta nån dag när jag är ensam hemma 😉 Kram!

  • Matilda skriver:

   TACK!
   Nja, det kräver sin tid i alla fall och det kanske inte är så mycket för en liten Fia att göra.
   Med Mandelmjölet färdigt går det fort att sno ihop smeten. Det är väl spritsningen som tar lite tid.
   Knepigt också att röra smeten tillräckligt och bra utan att det blir för mycket.
   Gjorde en sats igår med Chokladsmak som gick helt åt pipan. Blev ingen ” sula” på dom och inte fina alls. För tjock smet…
   Men tji den som ger sig. Övning ger färdighet ;0)
   Kör hårt du med, men bli inte besviken om det inte går bra första gången.
   LYCCKA TILL när du får tid att baka :0)
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *