Julkakor- Ungkarlar

 

” Ungkarlar ”

Julkakor… Som ni kanske redan märkt här på bloggen så gillar jag att baka småkakor.

 Vissa kakor bakar jag enbart i juletider och de har blivit ” julakor ” här hemma. Ungkarlar och Vingåkerskakor är två av dessa. Recepten jag använder mig av har jag fått av farmor och är de bästa, bästa!!

När jag bakar använder jag mig av våg (för att få fina och exakt lika storlek på kakorna & för att mäta upp ingredienserna) och provgräddar alltid en kaka innan jag kör in hela plåtar i ugen.
Jag lär mig sakta men säkert hur jag skall göra för att få kakan i den konsistens jag vill ha den. Men.. det krävs tålamod och det är långt ifrån alla gånger kakorna blir som jag vill ;0) Men farmors knep fungerar många gånger bra.

KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *