Lussebullar

” Redo för bak ”

Julbak… Ja, om ni inte redan har läst vad som är på G här hemma så ser ni det väl på ingredienserna :0)

Lussebullar

Lilltrollet blev hängig igår och fick gå hem från skolan lite tidigare. Så idag är vi hemma tillsammans- vilar och mysereftersom han ännu inte är helt pigg 🙁
Advent närmar sig ju med stormsteg och nu tycker jag att det är helt okej att börja smyga in adevent och jul här hemma. Så startskottet här hemma blir dagens Lussebullsbak. Och efter det ser vi fram emot den mysiga filmen Den magiska leksaksaffären. En helt underbar film som passar såväl barn som vuxen.

Nu sätter vi igång och receptet vi kommer att använda oss av i år är det här. Den enda justeringen jag gör gäller strösockret, där jag byter ut det mot Vit baksirap som jag tycker gör bullarna saftigare. Detta gör jag även i vanliga Kanelisar.

Ha en fin onsdag!

KRAM

6 kommentarer

 1. Syrran skriver:

  Ååååå va gott!!!
  Själv började jag med polkabräck och fortsätter med julskinka ;)blir gott på kvällsmackan ikväll

 2. Morfar skriver:

  Den goda doften känns ända hit!!!!!!

  • Matilda till Morfar skriver:

   Härligt <3
   Vad för sorts kakor är ni sugna på till juletider?! Välkommen med en beställning 🙂
   Kram

 3. Evelina skriver:

  Haha, jag köpte jäst i dag för det var det enda Lars glömde handla inför hans lussebak som blir av i morgon -om vi hinner, annars tar vi det i helgen när vi är lediga tillsammans! Tack för tipset om sirap, ju saftigare destå godare! Lycka till med ditt bak! Kram!

  • Matilda till Evelina skriver:

   Där ser man :0) Sofia lär ju älska att vara med och baka med så gul, lättformad och fin deg.
   Ja, testa att baka med Vit baksirap om du har det hemma. Jag brukar ta lika mycket sirap som strösocker- fast jag tror kanske att det står något annat på flaskan… Men för mig blir det bra att byta ut rätt av lixom.
   Då för jag önska er det samma med ert bak- LYCKA TILL!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *