Fredag- och dessert tips

”Vit Chokladmousse med hyvlad Marabou Choklad”

Fredagen är här… och jag önskade att jag satt här och letade recept till en god fredagsmiddag.
Men i stället sitter jag här och funderar på hur det är på jobbet, hur många magsjuka patienter jag och mina kollegor skall ta hand om i helgen… Jag hoppas verkligen siffran är 0, men jag är rädd för att den inte är det.
Schemat för årsskiftet skall också vara inplanerat senast söndag, det känns också tungt. Vill vara med familjen då! Vilket barn vill inte ha sin mamma hemma på julafton?! Men, men… sån´t är livet när man valt vårdyrket. Någon måste alltid vara på plats och i år är det min tur. Det känns bara som helt fel år.
Oj, nu råkade jag glida in på ett sidospår. Tanken är väl ändå att du som läser bloggen skall bli glad av att vara här :0)

Nu är det i alla fall fredag och idag bjuder jag er på en smarrig dessert här på bloggen

Vit Chokladmousse med hyvlad choklad 

Vispa 3 dl grädde lätt och vänd försiktigt i två äggulor.
Smält sedan ca 100 g av den choklad som du önskar (jag valde vit) och vänd i gräddblandningen.
Häll sedan upp i fina glas/skålar och låt stå svalt i kylskåp någon timme innan du dekorerar och serverar.

Det jag inte gjorde men tänker göra nästa gång, är att blanda någon forma av kex ( ex. pepparkaka, digestive) med smält smör och ha i botten på glaset innan jag slår över moussen. Kan vara gott med någonting som bryter i konsistens.

Önskar er fina en riktigt skön helg!

KRAM

4 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Åh, jag älskar vit choklad! Det här ska jag absolut testa!! Ha en skön helg på dig! Kram kram!

  • Matilda skriver:

   Tycker jag absolut du ska göra för det är verkligen supergott!!! Sen att det går supergott att göra gör ju inte saken sämre;)

   Trevlig helg kram

 2. Erika skriver:

  Man måste få dela med sig av både glada och ledsna dagar. Jag lider med dig Kram

  • Matilda skriver:

   Tack. Ja, det är väl så även om jag tänkt mig en inspirationsblogg & något man blir glad av.
   Ses i kväll:0)
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *