Yasuragi

” En av många vackra detaljer i den minimalistiska rena Japanska inredningen ”

Yasuragi- Inre ro och Harmoni… Härliga mamma bjöd i helgen med mig på en underbar weekend till Yasuragi, ett Japanskt spa som ligger i Stockholms skärgård på Hasseludden.

Helgen vi fick tillsammans var helt fantastisk.

 

Yasuragi är ett spahotell som bjuder på just Inre ro. Dofterna, lugnet, musiken och den Japanska miljon gör att kroppen slappnar av på ett så skönt sätt. Att de också har ett förstklassigt Japanskt kök gör ju inte saken sämre. Vilken mat… vilka råvaror och vilka smaker.
Att få sitta ner i näst intill tyst restaurang runt ett stekbord och få maten tillagad av en egen kock och serverad av en egen servitör är verkligen lyx.
Att känna tidigt på morgonen att man inte behöver sova mer, utan kan smyga ner till de varma källorna en stund och bada- för att sedan ligga i en massagestol och läsa tills magen kurrar efter den finaste frukost som även den erbjöd det Japanska köket.
Och att hela helgen slippa tänka på vilka kläder man skall ha- På Yasuragi är alla lika i sin Yukata med tecknen för ”fuku” som betyder Tur och lycka samt ”kotobuki” som betyder Sann glädje. Yuktan hade vi på oss hela dagarna och hela helgen- Frukost, lunch och middag. Det kanske låter konstigt men alla bad den så konstigt kändes det inte. Däremot såg det lite lustigt ut när alla så likadana ut. En av middagarna hade vi ”vanliga” kläder på oss, och det är väl då man känner sig anorlunda på Yasyragi…

 

Så ett stort TACK till mamma som fixat till en underbarg spahelg med god mat, sköna behandlingar, klangresor och vila.

 

Nedan följer ett gäng bilder tagna med min iPhone lite i smyg sådär. Yasuragi är nämligen inte ett ställe där man viftar med teknikens under.

 

 ” En av de varma källorna ”

 

2 kommentarer

  1. mamma skriver:

    Tack själv för en HELT HÄRLIG helg! Sååå mysigt att tillbringa den med dig i lugn och ro! (”lite” shopping blev det ju också). Att uppleva alla nya och intressanta smaker med nyfikna Dig var också en höjdare!
    Kram hjärtat mitt!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *