Tisdag

”En mjuk, len och mycket kär hand”

Njuter av en lediga dagar…

Idag när jag satt och kikade runt lite bland bloggar så hittade jag ett brev som en mor har skrivit till sin dotter, vilken mor och vilken dotter vet jag inte- det stod inte… Men jag tycker brevet  är så vackert och tänkvärt.

”Min kära flicka, den dag du ser att jag börjar bli gammal, ber jag dig  ha tålamod, men framför allt, försök förstå vad jag går igenom. Om jag  upprepar samma sak tusen gånger, avbryt mig inte genom att säga: ”du sa  samma sak för en minut sedan” … Lyssna bara. Och minns tiden då du var  liten och jag skulle läsa samma saga kväll efter kväll, tills du somnade.
Bli inte arg på mig när jag inte vill ta mitt bad, och genera mig inte.  Kommer du ihåg när du var liten och jag fick springa och jaga dig ifatt  dig för att få dig att duscha?
När du ser hur okunnig jag är  när det gäller ny teknik, ge mig tid att lära mig och se inte på mig på  det där sättet … Kom ihåg min älskade, hur jag varje dag tålmodigt  lärde dig många saker, som att klä dig själv, kamma ditt hår och ta itu  med livets alla möjliga frågor…Den dag du ser att jag börjar bli  gammal, ber jag dig ha tålamod, men framför allt, försök att förstå vad  jag går igenom.
Om jag tillfälligt tappar koll på vad vi  pratar om, ge mig tid att minnas, och om jag inte kan, bli inte nervös,  otålig och frän. Du skall veta att för mig är det viktigaste att vara  med dig.
Och när mina gamla trötta ben inte låter mig gå så  snabbt som tidigare, ge mig din hand på samma sätt som jag erbjöd min  hand till dig när du skulle gå för första gången.
När den  dagen kommer, var inte ledsen … bara var med mig, och ha tålamod med  mig, när jag färdas på resan mot slutet av mitt liv. Jag värdesätter så  högt den tid vi delat tillsammans, där glädje och kärlek alltid varit  det viktigaste för mig.
Med ett stort leende och den enorma  kärlek jag alltid har haft för dig, vill jag bara säga, jag älskar dig  … min älskade dotter. ”

********

En barndom utan sagor är som en vår utan fågelsång
”Mor Karin”

Han en fin kväll vänner!

KRAM

4 kommentarer

  1. mamma skriver:

    Som om jag skulle skrivit det själv!!!!!!! Kram till MIN älskade dotter (mina älskade döttrar, blir väl ändå mer rätt!)

  2. Morfar skriver:

    Kära Matilda! Handen kändes igen. Vilket underbart brev-det handlar verkligen om livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *