Go´midda

”Min lilla egna uppfinning för att inte kladda ner pappersrecept- en klädnypa i ett fint band som tejpas fast på insidan av en skåplucka ;0)”

Inte ett spöregn som inte för något gott med sig… Idag har det bokstavligen vräkt ner så jag valde att göra min lediga dag till en inneröjardag. Konstigt att det är så skönt att kasta och röja bort saker. Innerst inne är jag nog en samlar människa, men stackars den som måste röja efter mig när jag blivit ängel… Därför försöker jag själv emellanåt att röja och idag blev som sagt var en riktig röjardag!!! Hemmet har blivit många kg lättare, soptunnan är fylld till bredden och vinden har fått sin lilla dos den med :0)

Efter allt röj blev det en enkel men riktigt god middag från ICA:S Buffe nr 9 2011

Macroni n´cheese med pankocrunch.

 Jag följde receptet på mitt eget lilla vis och här kommer det:

300 g penne pasta

10 cm purjolök

4 dl Kelda fyra ostar

1 dl vitt vin

150 g riven pizzaost

1 dl panko

1 vitlöksklyfta

1 kruka persilja

smör, salt och peppar

Grillad kyckling

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisning på förp.

2. Strimla purjolöken. Häll av pastan och blanda med den färdiga ostsåsen, vinet, den rivna osten och purjolöken. Krydda med salt och peppar.

3. Skär den grillade kycklingen i lagoma munsbitar och blanda i.

4. Häll allti en ungssäker form.

5. Rosta panko (asiatiskt ströbröd) gyllenbrunt i stekpanna och tillsätt pressad vitlök, hackad persilja och 2 msk smör som får smälta . Strö sedan blandningen över pastan och gratinera i ugn i 200 º i ca 10 minuter.

GÖTT!!

En kommentar

  1. mamma skriver:

    Visst känns det ”rent” när man röjt och kastat en massa skit! Jag brukar känna mig så välorganiserad då (för en stund)!
    Idag ser det ut att bli klart mycket bättre väder! Då kan du få lite frisk luft!
    Ha en bra dag,gumman min!
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *