Pizzabullsrecept

”Fyllningen är på plats”

”Fyllda, ihopsnurrade i väntan på gräddning”

”Färdiga att mumsa i sig”

I går blev det pizzabullar här hemma… gott & enkelt att göra. Receptet jag använder mig av kommer från ICA Buffe. Eftersom det går att göra på två sätt så ser receptet lite rörigt ut. Jag brukar följa det svarta receptet nedan och frysa in färdiga bullar som jag sedan tinar och värmer när de skall ätas. Funkar perfekt även det!

Pizzasnurra med skinka och tomat (eller det du föredrar)

Grunddeg

I receptet används kall mjölk som gör att degen jäser långsammare. Skall bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm.

50 g jäst

3 dl mjölk

3/4 dl smör & rapsolja (eller smält avsvalnat smör)

2 msk honung

8-9 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 ägg att pensla med

1. Rör ut jästen i den kalla mjölken (alt fingervarm). Tillsätt övriga ingredienser och knda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.

Allt i ett-bröd

Förbered bröden, men utan att grädda dem, och förvara i frysen. På kvällen innan dagen innan de ska ätas tas bröden fram och får tina (och jäsa långsamt) i kylen över natten. På morgonen gräddas de i 12-15 minuter i ugnen. Linda in styckvis i smörpapper och lägg i en burk. Perfekt att ha i ryggan.

1. Gör degen. Kavla ut och fyll.

2. Frys in. Lägg dem med mellanrum. När bröden är helt frysta kan de läggaas i påsar i frysen.

3. Ta ut bröden. Gör det kvällen innan de skall ätas. Lägg på bakplåtspapper. Täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

4. Sätt ugnen på 225 °. Pensla med ägg och strö över topping. Grädda enligt receptet.

Gör så här

1 sats grunddeg enligt receptet ovan.

2 dl färdig tomatsås- pasatasås medsmak av basilika brukar vi använda

200 g rökt skinga i skivor- köper smörgåsskinka som vi strimlar

2 dl riven ost

2 msk torkad oregano

Vi brukar även tppa med färsk basilika om det finns hemma

1. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje deghalva tunt.

2. Bred tomatsås överdegen. Lägg på skinkan och strö över oregano och ev. färsk basilika

3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär i lagoma bitar och lägg i bullformar. Om frysas: Ställ in i frysen- se rutan allt i ett bröd.

4. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter.

5. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över lite oregano.

6. Gräddadi 225 ºC i 12-15 minuter.

LYCKA TILL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *