Lax- och Mangosallad

”En mycket uppförstorad bild på salladen”

Lax- och Mangosallad…  Receptet på den här mycket goda salladen kommer från ICA Buffe nr 4 2011. Gillar du Japanska smaker så kommer salladen garanterat falla dig på läppen.

Lax- och Mangosallad

Dressingen kan förberedas dagen före. Men blanda inte salladen för långt i förväg, eftersom laxen ”tillagas” an limens syra.

6-8 pers

ca 300 g fryst skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn) Vi använde oss av rökt lax på bit och det passade också jättebra

1/2 paket fryst mango i tärningar (125g) eller 1 färsk mango

1/2 gurka

3 msk japansk soya

färskpressad juice av 1 lime

1 kruka koriander

rapsolja

ev sesamfrön att strö över (jag rostade fröna innan eftersom jag tycker de får mer smak då)

1. Ta fram laxen och låt den halvtina. Tina mangon om den är fryst.

2. Skala, kärna ur och skär mangon i cm.stora bitar om den är färsk. Skala, kärna ur och tärna gurkan.

3. Blanda soya, limejuice och 1 msk olja.

4. Skär laxen i små tärningar. Blanda mango, lax, gurka och soyadressing, låt marinera ca 20 minuter.

5. Grovhacka hälften av koriandern och blanda med laxblandningen strax före servering.

6. Fördela i små glas eller i skålar. Toppa medresten av koriandern och ev sesamfrö.

2 kommentarer

  1. Evelina skriver:

    Tackar tackar 🙂

  2. Malin skriver:

    Jag hälsar till sköna Hälsingland och Kilaforstrakten 🙂 Vilken himla god sallad, måste provas! Ha en fortsatt mysig semester. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *