Onsdag idag…

”Bullarna på jäsning i 2 timmar innan de gräddades och åkte i soporna…”

Ett misslyckat bak… blev det igår 🙁 Japp, så kan de gå om man inte har ägg hemma, ja, vi skyller på äggen. När det var dags att pensla bullarna med uppvispat ägg igår så fanns de inga ägg att pensla med. Bekväma jag orkade inte åka till affären, så istället penslade jag med smält smör. Ett tips… gör inte det. Bullarna fick aldrig någon riktig färg så jag litade blint på gräddningstiden som var perfekt förra veckan. Men… tydligen inte igår. Kanske gjorde bullarna tjockare nu, jag vet inte. Liiite för degiga blev Rimbobullarna så soptunnetrollet fick glufsa i sig mina bullar.

Rimbobullarna jag bakar kommer från det här receptet från Hemmets Journal och är ett toppenrecept. För är det något man skall använda sig av så är det recpten just därifrån. Gamla hederliga recept, som gör att det smakar som det bör 🙂

Halva dagen idag har spenderats på Leklandet här i Gävle och den andra halvan (för min del) nere på stan med svägerskan och systeryster. En snabb vända in på på bl.a Polarn O. Pyret, där jag gjorde klädfynd på rean och lite andratrevliga saker blev det uträttat innan det var dags att bege sig upp till ICA för lite småshopping. Det märks att Midsommar näsmar sig för den stora parkeringen var i princip full… Det är då man verkligen uppskattar och ser fram emot att inte behöva tänka på maten i helgen 😉 En snabb vända in på affären så var det klart. För Lillbus del fortsatte hen leka med kompisen han hade med sig på leklandet idag, så honom hämtade jag hem lagom till middagen.

 Härligt med kompisar & sommarlov!

+ 23,8 grader och ganska soligt idag,  INGET regn. Oiii

4 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Hej! Hoppas du hade en riktigt fin midsommarafton i går!! Vi dansade och hade fint väder hela dagen-kvällen! I dag regnar det dock:( Kram kram!

 2. Det är så trist det där när bak som man har lagt ner flera timmar på blir rent misslyckade och får slängas. Men det är inte annat att göra än att lägga dem till erfarenheterna. 😉

  Jag hoppas att du och din familj har haft en riktigt härlig midsommar och firat och myst? Sköt om dig fia Matilda!

  Kram Lotta

 3. Evelina skriver:

  Onsdag i dag ingen.. var är du? Fullt upp med sola och bada hoppas jag! Kram i sommar värmen!!

 4. Jag brukar pensla med sockervatten – blir snyggt glansiga bullar av det:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *