Förkylning, Paddan & Pizzan

” Denna fina trädväxt i super fin kruka fick vi av våra gäster i helgen, TACK :0)”

Sjuk son :0(…  Smårisig i helgen men inte mer än så. I går bröt dock förkylningen ut och den lilla näsan låter tjock samtidigt som det ”klagas” över huvudvärk, magont och trötthet. Klagas är egentligen fel ord, för klaga är det sista han gör, han tar det lungt och vilar. Just nu under ett täcke i soffan i full färd med att testa nya ”Paddan” (roligare sjukdag kan man ju nästan inte ha). Perfekt väder att vara sjuk i är det också – regnet det bara öser ner… men… det är mer än välbehövligt, hittills har ju våren har inte bjudit på många droppar och det känns som om vi behöver det här regnet.

Till helgen har vi en ettåring att fira och det skall förberedas en ettårspresent här hemma. Det kommer att ta lite tid så, rolig tid men innan jag sätter igång med det skall här bakas lunchpizza. Aptiten hos skrutten är av naturliga själv inte på topp, så därför blir det en lite lyxigare lunch som kanske slinker ner bara just för att det är pizza :0)

Receptet på Pizzadegen (4 port) som bli såå god och som står och jäser här hemma kommer här;

25 g jäst upplöst i 2 dl ljummet vatten

Blanda i 1/2 tsk salt, 1 msk olja (gärna olivolja) och 5 dl vetemjöl

Låt jäsa under bakduk med lite mjöl på  30-40 minuter

 Kavla ut till 4 lagoma pizzor, massa småpizzor eller en stor i långpanna och garnera med allt gott du vill ha på din pizza.

Grädda mitt i ugnen i 225° tills lagom färg och njut sedan av Din pizza!

Hoppas ni alla fina där ute får en bra dag!

KRAM

P.S TACK SNÄLLA för alla trevliga & fina kommentarer jag får här på bloggen :0)  Fortsätt gärna med det för det blir såå mycket roligare att blogga då!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *