Valborgsmässohelgen

”Påsken är över och fina påskliljorna börjar se ledsna ut. Köpte ett gäng stora Penséer idag som skall få ta liljornas plats”

Valborgsmässohelgen… är här och den inleds med ett maffigt kungligt bröllop då Prins Willian & Kate gifter sig idag. Jag, sonen och en kompis till honom har självklart kikat lite nu i eftermiddag och jag har haft äran att ha två egna små kommentatorer här hemma i soffan. De ni, inte illa måste jag säga :0) Valborgshelgen bjuder på långledighet för min del och det känns inte helt fel med tanke på det underbart fina vårvädret vi har. Lite svalare vindar idag (det är ju Gävle vi pratar om) men solen skiner varm och go från blå himmel. Tanken med helgen är att den skall fyllas med lite valborgsfirande, god mat, trädgårdspyssel och mys. Lillprinsen här hemma ser också fram emot ett låångt barnkalas på söndag :0)

Önskar er alla en härlig Valborgshelg!

Jag har rotat fram receptet (recept.nu) på den gamla góa Cheesecaken som får bli desserten i morgon. Receptet kommer här;

Cheesecake (8 port)

8 st digestivekex

120 g philadelphiaost

2 dl socker

1,5 tsk vaniljsocker

3 st äggulor

3 dl vispgrädde

Vispa ost och socker tills det är klumpfritt. Tillsätt sedan äggulorna, en i taget. Vispa grädden och vaniljsockret  tjockt och blanda ner den i ostsmeten. Smula 5 kex i en form och fördela jämt över botten. Häll i smeten och smula resten av kexen ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.

2 kommentarer

  1. Malin skriver:

    Ha en härlig långledighet med blommor och vårluft! Kram

  2. Evelina skriver:

    Hej! Hoppas du haft en fin valborg! Vi har grillat med mina föräldrar och ena systern (hon som fortfarande bor hemma.) Varit ner till brasan och kollat. Liiiiiite mindre än i Gävle;) Kommer ihåg första valborg jag firade i Gävle, jag kände mig SÅ LITEN bland allt folk och vilken brasa!! (den vid högskolan). Inte lätt att komma från ”landet”:) Kram på dig och hoppas du får en fortsatt fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *