Sol & Fågelkvitter

Den fina bullformen kommer från Indiska – Tack mamma 😉

Första dagen på sportlovet… har varit såå skön. Vi började dagen med att inte kliva upp efter klockan och åt sedan en god frukost tillsammans. Efter lunch var vi på en liten shoppingrunda och inhandlade födelsedagspresenter till min mormor som ha fyllt år och till min morfar som fyller år i morgon. När vi kom hem njöt sonen av en ”Långa farbror glass” och jag av en kaffe macchiato (sportlovet till ära) ute på bron i solskenet. Solen värmde våra ansikten och fåglarna kvittrade ikapp med takdroppet. Ååå,vad jag längtar till våren nu. Nu i eftermiddag har jag bakat bullar på 1L och lillbus har lekt med en kompis.

Vaniljfyllning

Idag när jag bakade blev det både kanel/sockerfyllning och vaniljfyllning. Vaniljfyllningen är så gudomligt god så den bjuder jag på här. (Källa ICA bokförlag)

Blanda 100 g margarin alt. smör med 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker till en mjuk kräm. När du kavlat ut degen brer du ett reält lager med krämen på degen innan du rullar ihop och skär i bitar.

Ett kort inlägg blev det idag. Nu skall jag kila och träna och när jag kommer hem skall jag kanske unna mig en nygräddad bulle… för jag har inte smakat än :0)

Kram

6 kommentarer

 1. Vad härligt det låter med en dag tillsammans. Bullbak låter inte helt fel.

 2. Evelina skriver:

  Härligt med en hel veckas lov för dig!! Vaniljkräm-receptet lät gott, har sagt länge att jag vill baka bullar och vanilj är ju godare än kanel tycker jag, så jag får testa den här krämen istället för ”bara” pulver!
  Kram på dig och njuuuuut av sportlovet!!!

 3. Lovisa skriver:

  Jag hörde av flertalet att helgen var riktigt jävlig på jobbet 🙁 Uscha!! Era stackare. Nu är du verkligen värd den där lediga sportlovsveckan!! Det var riktigt härligt väder idag så jag fick nästan också lite vårkänslor 🙂 Som man längtar!! Vila upp dig ordentligt nu! Kraam!

 4. Syrran skriver:

  När får jag smaka då? va va va va? =)

 5. Härligt Matilda! 🙂 Jag hoppas att ni fortsätter att njuta av ert sportlov i samma mysiga anda. 🙂

  Ta hand om er!

  Kram Lotta

 6. Lisa - Sockerrus skriver:

  Jag visste inte att Indisk sålde formar. Fin var den verkligen 🙂 Gott med bullar, tänkte baka det nu i dagarna ska bara bestämma mig för vilken smak först 😉

  Du har väl inte missat att du kan vinna presentkort hos LyxigaPlåtburkar hos mig? De säljer ju våra favoritplåtisar 😉

  Ha en riktigt härlig kväll!
  Kram, Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *