Mjölkfri choklad

Här hemma har vi plockat bort den mesta laktosen. Därför blev jag superglad i helgen när jag hittade den här mjölkfria och certifierat ekologiska chokladen och med 77% fairtrade ingredienser från plamilfoods. Självklart går chokladen inte att jämföras med en härlig Marabou kaka men är ändå helt ok. Det här är en annan chokladkaka som inte skall jämföras och som smakar gott. Jag köpte den naturella, men såg att den fanns i 3 smaker till. Ett gott & bra alternativ om man vill äta mycket choklad och inte behöva tänka på att få ont i magen pga laktosen.

Sitter här och är sjukt godissugen… eller snarare chokladsugen! Eftrsom jag inte bör äta chokladen får jag väl blogga om den istället. Har sedan en tid tillbaka bestämt mig för att det får vara slut på allt mitt småätande under veckorna. Jag har ett riktigt sockerberoende som jag måste bryta för att min kropp skall börja må bättre. Mitt mål är att klara vardagarna utan godis, fikabröd och en massa ”lyxkaffe” och än så än så länge går det riktigt bra. När lördagen kommer tillåter jag mig själv att äta lördagsgodis och njuta av mina lyxkaffevarianter här hemma 😉 Min nya vardag resulterar i mindre bakande här hemma som ni kanske märkt. Även om jag sällan äter mycket av det jag bakar så vill jag ändå provsmaka. Provsmak ger mersmak och den smaken vill jag skippa… Trist men nödvändigt att inte baka just nu… Därför blir det mer matbloggande och matbilder nu och mindre bakbloggande en tid. Självklart kommer det fortsättningsvis dyka upp ett och annat bakverk här men inte dagligen.

6 kommentarer

 1. Syrran skriver:

  äääh inte behöver du sluta baka heller.. jag ställer upp frivilligt som provsmakare när som helst på dygnet 😉

 2. mamma skriver:

  Du är duktig!!!!!!

 3. Cecilia skriver:

  Perfekt med mjölkfritt, sånt gillar jag 🙂

  Förstår ditt dilemma med sötsaker och bakbloggande. Jag försöker hitta nyttigare alternativ eller baka för att ge bort, och så baka lite lyx till mig själv då och då. Lätt att fresta sig själv..

 4. mamma skriver:

  Säg till när du har tid och lust att baka! Så kan jag ta det till jobbet! Skulle vara kul att bjuda godisråttorna där på lite exlusivt!
  Kram

  • Matilda till mamma skriver:

   Säg ist till när du vill ha att bjuda på – jag bakar gärna när som helst :0)
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *