Afrikansk Kycklinggryta
- 2011-02-23
- / Kategori Mat, Middagar, Recept, Recept Mat
- / Skrivet av Matilda
- / 6 kommentarer.
Med en smak av Afrika… vad vet jag, har aldrig varit där men en sak vet jag i allla fall… den här rätten var riktigt GOD! En ny smakupplevelse, för mig kända kryddor men i en kombination jag inte testat förut. Rätten var absolut inte stark på något sätt utan bara smakrikt god. Pricken över i var den tunt hyvlade gurkan och den rostade kokosen.
4 portioner
1 st kyckling (använde kycklinglårfiléer)
4 st rödlökar
2 krm krossad svartpeppar
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk cyrry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör: Kokos, gurka, grönsallad, ris och banan
Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det tar minst 20 minuter.
Dela kycklingen och skär den i mindre bitar.
Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. Lägg i kycklingen, salta och späd med vatten.
Koka upp och låt koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter. Jag kokade lika länge trots att jag inte hade ben med. Kycklingen blir mör och fin och inte torr.
Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, ev rostad kokos och gärna en grönsallad.
(Receptet är skapat av: Hälsodagboken)
Senaste inläggen
- Oliver 11-år
- Påskafton
- Grönt är skönt
- Örtbröd
- Minipajer
- Recept
- Skärtorsdag
- 2014-års Majblomma
- Det går undan…
- Vår lilla Scout
Senaste kommentarer
- Mamma om Recept
- Evelina om Påskafton
- Evelina om Skärtorsdag
- Mamma om Det går undan…
- Evelina om Växthus
Mycket spännande kryddor! Måste visa Lars det här receptet, han som älskar kryddor, laga mat och nya recept!
Kramar!!
Roligt, gör det för jag tror att ni kommer att gilla det. :0)
Allt bra hoppas jag!
Ha en trevlig kväll / Kram
Ser väldigt gott ut.
Läste receptet lite hastigt nu! Läste ANVÄNDA kycklinglårfileer! Studsade till och funderade till 10-15 sekunder!
Ser gott ut (allrahelst din fina bild)
Det ser kanongott ut!
Testa, den ÄR väldigt god ;0)
kram