Härlig kaka med kraftig smak av Bounty :0)

En skön slapp dag… lillkillen är på bättringsvägen vad gäller febern, han har dock en illa hosta och nyser å har sig. Har ingen aptit heller (men vem har det när man är sjuk), men den kommer väl tillbaka så småning om den också. Tur att jag bakade kanelbullar här om veckan så det finns sådana att ta till.

 Ute är det gråmulet och kallt så det är inte speciellt lockande att gå ut. Natten mot igår var det -29 ° här i Gävle, riktigt fullt så kallt är det inte nu, men tillräckligt för att stanna inne. Sambon skall dock trotsa vädergudarna och ta sig en löparrunda. Själv föredrar jag friskis & svettis inne i värmen om några timmar tillsammans med svägerskan :0) 

På bilden ovan ser ni sockerkakan jag bakade till mina kära mormor & morfar. Den har en smak av Bounty och Hasselnötskräm och blev riktigt god :0) Grundreceptet kommer från recept.nu och ät tänkt för de här Cupcakes:en som jag gjorde vid ett tidigare tillfälle, fast då me en annan glaze än den tillhörande. Den här gången använde jag mig av grundreceptet med lite annan choklad, med florsocker ist för vaniljsocker, Hasselnötscreme och utan bountystänger och glaze uppepå.

Bjuder på ” Mitt Bountykaksrecept” :0)

1 dl kokosflingor

75 g ljus blockchoklad

2 st ägg

1,5 dl strösocker

1 msk florsocker

100 g smör

0,75 dl kokosmjölk

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 nypa salt

2,5 msk kakao

1,5 msk kallt kaffe

Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

Smält chokladen i vattenbad.

Vispa ägg, socker och florsocker vitt och pösigt.

Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda med äggsmeten.

Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.

Rör ner den smälta chokladen, kokosflingorna, kakao och kaffe i smeten.

Smörj och i mitt fall kokosade jag en avlång sockerkaksform.

Häll i hälften av smeten i formen.

Spruta sedan över 4 små förpackningar Hasselnötscreme och fyll på med resterande smet.

Grädda i 175

LYCKA TILL!

En kommentar

  1. Evelina skriver:

    Vad gott det låter/ser ut! Sötsugen just nu!! Får knapra på lite skorpor, nästan lika gott (eller inte!) 😉
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *