Cookies

Igår bakade jag en av mina och sonens favoriter, Cookies med Non Stop… Det är en kaka som enligt orginalreceptet (Saltå kvarn) innehåller mörk blockchoklad och Hasselnötter. Nötterna har jag helt plockat bort och i chokladväg brukar jag välja någon form av non stop. Kakorna är verkligen jättegoda och enkla att baka! Receptet fungerar perfekt att dubblera om du önskar göra många av de goá 😉

Bjuder på receptet här :0)

100 g smör

1 dl farinsocker

1 dl råsocker

1 st ägg

2,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

200 g Non Stop

(100 g mörk blockchoklad, 1 dl hackade hasselnötter)

Rör ihop smör, socker och ägg till en krämig smet. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt , hackad choklad och nötter. Tag upp degen på mjölat bakbord och rulla den till en lång rulle, ca 5 cm i diameter.

Dela rullen i två delar och låt den vila i kylskåp ca 1 timme. Värm ugnen till 175 °, tag ut rullarna och skär dem i centimetertjocka skivor. Jag brukar rulla skivorna till bollar och platta till något.

Lägg på två plåtar och grädda kakorna i ca 15 minuter (brukar bli omkring 18 minuter för min del) tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt dem svala på galler.

LYCKA TILL!

2 kommentarer

 1. Evelina skriver:

  Goda kakor och ett födelsedagsbarn, vilken dag du haft=)
  Nej, ingen bebis ännu, men får för mig att den kommer i natt.. I dag är det 3 år sen min farfar dog och jag har haft ”påhälsning” av honom och på nå vis får jag för mig att den kommer bara för det… Vet inte om jag nämnt det i bloggen nå tidigare, men det är 4.e gången jag ”känner av honom” och varje gång är det i pianot det låter… 🙂
  Kram!!!

 2. Matilda till Evelina skriver:

  Vad fint, hoppas du har rätt känsla för det vore ju häftigt. Du har inte berättat det tidigare men det låter spännande. Blir det en son i natt ”måste” ni isof ta något namn efter din farfar.
  Ha det gott / kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *