Plättar med Hallon

Nygräddade Plättar med Hallon får vänta… I morgon skulle lillkillen egentligen ha haft friluftsdag med skolan och åkt skridskor på Läckerol Arena. Nu blir det inte så och de obligatoriska matsäcksplättarna (som vi brukar glömma i kylskåpet) fick bli idag istället. Killen sätter mig i jobb att steka och undertiden somnar han sött i soffan… så än har vi inte mumsat. Efter tv i morse blev det spel ”Den försvunna Diamanten”  istället för bok. Men sen var orken slut och med en temp på 39,5° somnade ♥ som sagt var soffan – och snart har han sovit i 2 timmar.

Plättar ca 50 st

Vispa lite lätt sönder 2 ägg i en bunke

Tillsätt 3(6) dl mjölk och 2,5 dl vetemjöl

Vispa bort alla klumpar av mjölet, tillsätt en nypa salt och en nypa strösocker

Rör sedan i resterande 3 dl mjölk och du har en fin Plättsmet alt. Pannkakssmet :0)

Bara gräddningen kvar 😉 

4 kommentarer

 1. Malin skriver:

  Ja vad är det för j*vla idéer landstinget kommit på nu? Jag blir så irriterad att jag måste försöka låta bli att tänka på det annars går jag sönder.

  Till något roligare, visst är kläderna helt underbara? 🙂 Jag blev glad i hela själen när jag såg dem. Om du beställer något kan du väl tala om hur de är? Är lite nyfiken på klänningen i beige som visas bakifrån med vit spets i ryggen och korslagda axelband.

  Hoppas lillkillen är piggare.
  Kram

 2. Lisa - Sockerrus skriver:

  Hej!
  Gullig du är! Jag vet precis hur det känns! Är ofta inne på bloggar men inte inte lämnar kommentarer jämt, men tittar gör jag gärna och ofta 🙂 Allt bra här förrutom en inflammation där visdomstanden en gång satt 😛 Hoppas att allt är bra med er oxå!
  Stor KRAM till er alla 😀

 3. Li skriver:

  Åh så gott med plättar, älskar att äta med händerna och doppa i sylt, som när man var liten!
  Hoppas din lilla kryar på dig 🙂

  • Matilda till Li skriver:

   Ja, det är någonting speciellt med Plättar 😉 Jag tänker alltid på min gammelmormor dä vi bjöds på nygräddade plättar tills vi inte orkade en plätt till.
   Roligt att du hittat sidan och valt att lämna en kommentar :0)
   Tack, jag hoppas me att den lille blir pigg snart 🙁
   Trevlig helg på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *