Thaifisk med kokos och matvete

En härlig soppgryta Thaifisk… I veckan så testade jag att laga den här mycket goda, snabba och enkla rätten som jag hittat receptet på i ICA Buffe nr 11 2010. Över förväntan och riktigt, riktigt god :0)

Dag nr 2 när pappa och jag skulle äta upp resterna var fiskbitarna nästan slut – slängde då i några scampi och det passade också mycket bra.

Thaifisk med kokos och matvete 4 port

Ingredienser; Fiskmix, morötter, broccoli,  grön curry grytbas, kokosmjölk, koriander, lime och matvete

Halvtina 1 påse fiskmix (300 g). Skala och skär 2 morötter i tunna skivor. Skär 1 broccoli (250 g) i buketter.

Koka upp en 1 burk grön curry grytbas (400 ml) och 1 liten burk kokosmjölk (165 ml) i en stor gryta. Själv använde jag mig av wokpannan som jag nästan alltid gör.

Lägg i grönsakerna och låt koka 3-5 minuter med lock. Lägg i den halvtinade fisken och sjud 5-7 minuter.

Tillsätt 1/2 kruka färsk hackad koriander och rivet skal av en 1/2 lime till grytan. Glömde köpa lime så citronskal fick det bli här hemma. Blev lika gott det.

Häll av och skölj 1 burk matvete (400 g).

Fördela matvetet i soppskålar och skeda över fiskgrytan.

SUPERGOTT!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *