Supergod Kycklinggryta – hett, enkelt & gott middagstips

Kycklinggryta… i går gjorde vi den här Kycklinggrytan som verkligen blev supergod!! Jag är en riktig grytmänniska, älskar när det är mycket sås, grönsaker och rykande varmt :0) Det här blev verkligen mitt i prick. Receptet hittade jag på Tasteline och det kan jag varmt rekommendera. I går serverades den med ris här hemma och en härlig grönsallad och i dag som ”rest” tillsammans med potatis och grönsallad. Får jag välja så föredrar jag det sista… som rest, eftersom smakerna riktigt gottat ihop sig och med potatis som man kan mosa i såsen 😉

Kycklinggryta 4 port

300 g kycklingfileér – vi använde kycklingLÅRfileér eftersom det blir mycket saftigare

1 tsk olivolja – vi använde matolja

10 st champinjpner – färska för vår del

1/2 zucchini – vi tog en hel

1 st röd paprika

1,5 msk grönsaksfond – vi tog ca 1/2 outspädd vegetarisk fond du chef

1 msk tomatpuré – vi tog nog 2

2 st vitlöksklyftor

1 st röd lök

10 cm purjolök – hoppade vi över helt

1 ask cocktailtomater

2 dl mellangrädde – vi tog 3,5 dl laktosfri

1 msk apelsinsaft –  vi pressade i en halv apelsin

salt & peppar

Skär kycklingen, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingen i oljan. Då dessa fått lite fär tillsätts alla grönsakerna föutom tomaterna.

Fräs några minuter och tillsätt sedan grädde, tomatpuré, fond, apelsinsaft, salt och peppar. Låt koka ca 15 minuter.

Då någon minut återstår av koktiden tillsätter du cocktailtomaterna.

 Receptet kommer från tasteline.com

6 kommentarer

  1. Evelina skriver:

    Mums!! Vi är också grytmänniskor! Så bra, det blir många matlådor till Lars också=) Det här receptet ska vi nog testa, det lät gott! Jag älskar ju champinjoner -svamp över lag! Kantareller är ju favoriten=)
    Kram på dig!!

  2. Matilda till Evelina skriver:

    Då passar ju den här grytan perfekt för er med 😉 Att byta ut champinjonerna mot skogens guld vore ju riktigt lyxigt och säkert jättegott!
    Kramar till dig med

  3. cilla skriver:

    ´härlig blogg, måste kolla in lite närmare idag. kramisar

  4. Annelie skriver:

    Hej! Detta receptet skall testas! Ska ha gäster nästa helg och hade tänkt mig någon form av kycklinggryta. Har provat denna kycklinggryta men är inte 100% nöjd. Återkommer med respons på din gryta!

    • Matilda till Annelie skriver:

      Det tycker jag absolut du skall göra :0) Gör den gärna en dag innan så blir den som godast när du skallservera den. Kanske kan man lyxa till den med riktig grädde och en skvätt gott vitt vin så blir det en god bjudrätt :0)
      Själv har jag svårt för att följa recept till punkt och pricka så gäller väl även den här gryta. Prova sig fram tills den är perfekt för dig!
      Hoppas du blir nöjd & att allt är bra med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *