Laktosfri Pastagratäng

Lite piggare idag… Lillkillen är på bättringsvägen idag men klagar fortfarande över lite huvudvärk 🙁 Vi bestämde precis att vi hoppar över simskolan nu i kväll och vilar lite extra inför skoldagen i morgon, då de skall på utflykt. Idag har vi bara tagit det lungt, blev ingen skola idag pga hv, så vi passade på att ta en skön sovmorgon i stället. Efter lunch var vi en sväng till kusinens nya hus, fikade och tittade runt en gång till. Så fint :0)

Inget roligt väder idag heller, plusgrader och regn och en massa is att halka runt på, så nu blir det att slå på en eftermiddagsfilm ”Tigerns rike” (en naturfilm om Tigrar i mangroveträsken vid Bengaliska bukten) och slappa. Ska bli skönt eftersom jag inte heller känner mig så pigg. Orkar inte bli sjuk 🙁

Men innan jag gör det så skall jag bjuda på ett recept på en pastagratäng jag gjorde förra veckan. Grunden till gratängen hittade jag på recept.nu, men vidareutvecklade receptet något efterom jag tyckte det var lite platt. Gjorde också gratängen helt laktosfri.

Min Pastagratäng :=)

Börja med att skala och grovhacka två gul lökar.

Skala några morötter och riv dem grovt.

Skiva en röd paprika.

Fräs lök, paprika och morötter i olivolja i en stekpanna och blanda ner ca 2.5 dl creme fraiche och 2,5 dl grönsaksbuljong.

Krydda med salt, peppar och Timjan.

Koka pasta ca 500 g och slå sedan över grönsaksblandningen över pastan.

Skär Kassler i lagoma munsbitar.

Häll upp pastablandningen i en stor ugnsform och fördela kassler ovanpå.

Smula sedan över fetaost och lägg på grön Sparris på burk över.

Blanda 3 ägg med någon msk mjölk och slå över gratängen.

Gratinera sedan i ugnen på 200 º i ca 20 minuter tills den börjar få fin färg.

Jag gjorde halva gratängformen mer barnvänlig och hoppade över sparrisen och fetaosten på den havan, eftesom jag vet att dessa saker inte uppskattas av barnmunnen här hemma.

En god, enkel gratäng som ger många portioner och är perfekt att frysa in till matlådor.

3 kommentarer

  1. Camilla skriver:

    Låter himla gott:) Krya på er nu, kram

    • Matilda till Camilla skriver:

      Ja, den var god! Godast var den självklart ny gjord men helt ok att äta när den varit fryst med.
      Tack det skall vi göra!
      Hur mår du själv?! Börjar förkylningen ge med sig? Tänkt jag skulle ringt men nu blev det lite annat ivägen… men vi hörs :0)
      Kram

  2. Krya på er! Jag tycker man är extra trött så här års när det är så mörkt och kallt, då vill man inte bli sjuk uppepå det.
    Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *