LAKTOSFRI PAJ
- 2011-01-25
- / Kategori Bakverk, Paj, Recept Bakverk
- / Skrivet av Matilda
- / 3 kommentarer.
Älskar Äppelpaj med Vaniljvisp…
Mitt eget recept kommer här :0)
Skala och skär 4 äpplen i bitar och blanda dessa i ordentligt med Kanel och någon msk strösocker.
Blanda ca 75 g smör eller margarin med 2 dl vetemjöl till en smulig massa.
Blanda ihop äpplena med smuldegen i en bunke och häll upp i en pajform.
Hacka Hasselnöttero och strö över pajen.
Avsluta sedan med att ringla ljus sirap över pajen.
Grädda i ca 25 min i 225º tills pajen fått fin färg och äpplena ser ut att ha gojsat till sig.
Serveras gärna med laktosfri Vaniljvisp :0)
Pajen gör jag helt LAKTOSFRI och hoppar helt över socker i smuldegen. Sött blir det ändå 😉
LYCKA TILL!
Senaste inläggen
- Oliver 11-år
- Påskafton
- Grönt är skönt
- Örtbröd
- Minipajer
- Recept
- Skärtorsdag
- 2014-års Majblomma
- Det går undan…
- Vår lilla Scout
Senaste kommentarer
- Mamma om Recept
- Evelina om Påskafton
- Evelina om Skärtorsdag
- Mamma om Det går undan…
- Evelina om Växthus
Mmm, vad gott det låter! Tack för receptet. Det får vi ta och testa. Maken brukar säga att sirap är det bästa sötningsmedel som finns. Men så är han ju en riktig gottegris också. 😉
Sköt om dig vännen och ha en fin vecka!
Kram Lotta
Tack! Ja, vem är inte det 😉 Men… Nu har jag börjat träna får jag väl tänka till både en och två gånger innan jag stoppar i mig en massa sötsaker på vardagarna. Jag får börja se fram emot lördagsgodis på helgen ist. Baka tänker jag däremot inte sluta med, men det kanske får bli mer åt bröd hållet en period. Kanske också lite mer matlagning. Minst en volang måste bort och det inom kort.
Sköt om dig du med och har en bra vecka du med.
Kram
Äppelpaj är smaskens!