Chocolat Creamdream Pie

En Chokolat Creamdream Pie…  bakade jag till efterrätt då vi hade vår lilla julgransplundring på Lysgatan. Den riktigt fina boken ”Kärleksmums” med många härliga recept och mysiga texter fick jag av min bror och hans familj när jag fyllde år, det här var första bakverket ur den som jag provade på. Tyvärr kom jag på lite sent att jag skulle baka just den här pajen och därför han den inte stelna helt, men smaken var det inget fel på. Nästa gång den bakas här hemma skall jag göra den dagen innan den skall stå på bordet :0) Det som också är lite roligt med boken är att Ewa i Walla, som är från Söderhamn, har med mycket av sin fina collektion på de vackra bilderna av Jenny Grimsgård i boken.

Ur boken…

En totalupplevelse för både öga, gom och själ”

”Mums, mums”

”Välkommen till himmelriket” 

Eftersom pajen blev så god vill jag dela med mig av receptet – kommer här.

PAJSKAL

1 dl kakao

350 g digestivekex

100 g smält smör

Mixa kakor, kakao och smör till en grynig massa. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den i 20 minuter i 200° och ställ den sedan åt sidan för att svalna.

FYLLNING

4 äggulor

1 dl vanligt socker

0,5 dl mörkt muscovadosocker

1 dl grädde

200 g mjölkchoklad

100 g smör

ev. 3 msk konjak

Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och blanda ner chokladen, litei taget och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också, om du vill. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.

TOPPING

4 stora äggvitor

1 msk maizenamjöl

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt minst 2 timmar för att krämen skall stelna. Precis innan servering vispar du toppingingredienserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan. Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen men passa noga. Marängen skall bara bli lite brun på topparna.

 Källa: Kärleksmums 101 söta favoriter av Emma Hamberg & Anette Rosvall

6 kommentarer

  1. Evelina skriver:

    Det där ska jag nog baka när jag har fredagsfikat på jobbet!! Skrv upp mig i dag och tog om närgra veckor, gissar att jag går hem sen så man kan ju slå på lite stort då;) Ser supergott ut!
    Jo tack, jag mår bättre i dag, var bara uppe 4 ggr i natt:) Måste bygga en toa uppe tror jag:)
    ”Gumman” 🙂 haha! Jag är rätt van att kallas det på jobbet faktiskt! Eftersom jag är yngst av alla så blir jag ofta ”lilla gumman” 🙂 Ha en bra kväll!! kram kram!

    • Matilda till Evelina skriver:

      Skönt att du mår bättre :0)
      Om du gör kakan till jobbet – ett tips är att du hoppar över Konjaken till jobbet, annars kommer nog föräldrarna fundera över eran doft :0) Du skall väl inte heller ”äta” Konjac 😉 Men… när du inte är gravid och inte bakar kan till jobbet gör då kakan med Konjaken i för det är verkligen jättegott!
      Kram

  2. Mmm, så smarrig den ser ut! 🙂 Blir hur sugen som helst. Jag har ju den där boken så det blir kanske att den får bakas och avnjutas en dag framöver. 🙂

    Kram Lotta

    • Matilda till Min Plats i Solen skriver:

      Ja, men det mååste du göra, den är helt underbart god. Men däremot så är det en ”vuxenkaka” som kanske inte passar så bra för småfolket 😉 Beroende på om man väljer att han Konjak i eller ej.
      Hoppas allt är bra och att du får en bra helg!
      Kram

  3. Vad gott det lät!
    Vilka superfina bilder du tar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *